De beste stukadoor voor jouw klus

Posted on

Wanneer je een nieuw huis hebt laten bouwen of je hebt je huis verbouwd, is één van de laatste klussen die moet gebeuren het stukwerk. Wanneer je zelf een ervaren klusser bent, dan kun je daar misschien zelf mee aan de slag, maar de meeste mensen zullen een stukadoor willen inhuren. Denk goed na over welke afwerking je voor welke kamer wilt. Ga je daarna zelf nog sauzen? Wil je behangen of moet de muur kant en klaar worden opgeleverd? Wat is je budget? Wanneer je zelf al goed weet wat je wilt is het gesprek met de stukadoor een stuk gemakkelijker.

Checklist voor het kiezen van een stukadoor

Waar moet je nu op letten wanneer je een stukadoor inschakelt? Een goede stukadoor:

  • Denkt met je mee en kan je goed adviseren: welke soorten afwerking zijn er en wat is het meest geschikt voor jouw huis en voor jouw woonwensen?
  • Brengt een duidelijke offerte uit, zodat duidelijk is welke werkzaamheden hoeveel kosten. Hij zal de offerte ook willen toelichten wanneer je daarom vraagt.
  • Maakt duidelijke afspraken over wat jij zelf moet doen en wat hij doet: wie doet de voorbereidende werkzaamheden en wie maakt schoon achteraf? Door daar goede afspraken over te maken, kun je ook besparen door zelf een deel van het werk vooraf en achteraf te doen.
  • Geeft garantie op zijn werkzaamheden en is lid van een branchevereniging met een geschillenregeling.

 

Wanneer je deze punten in de gaten houdt, dan kan er weinig meer misgaan. In het kennismakings- of offertegesprek krijg je een goede indruk van de professionaliteit van het bedrijf of de vakman. Stel daar alle vragen die je hebt, een vakbekwame stukadoor is bereid en in staat om al je vragen te beantwoorden. Er zijn altijd genoeg stukadoorsbedrijven in de buurt. Zoek je bijvoorbeeld een stukadoor in Tilburg? Dan kun je kiezen uit meerdere bedrijven.

De prijs van een stukadoor

Het is verstandig om meerdere offertes op te vragen wanneer je een grote stukadoorsklus hebt. Zo krijg je een goed inzicht in wat voor welke werkzaamheden wordt gevraagd. De prijs kan worden gegeven in een uurprijs voor de stukadoor of in een prijs per vierkante meter. De prijs wordt voor een groot deel bepaald door de manier van stuken en de afwerking. Binnenwerk is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan het stuken van een buitenmuur. Wanneer je zelf een aantal voorbereidende werkzaamheden doet, dan drukt dat de prijs natuurlijk. Zorg in ieder geval dat je de offertes goed kunt vergelijken om een goede keuze te kunnen maken.