Epdm folie voor je dak: voordelen, tips en prijzen ontdekken!

Posted on

Ben je van plan om je dak te renoveren of een nieuw dak te plaatsen? Dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar Epdm folie. In dit artikel ontdek je waarom je voor Epdm folie zou moeten kiezen, krijg je handige tips voor het plaatsen ervan en kom je meer te weten over de kosten en budgettips.

Waarom kiezen voor Epdm folie op je dak?

Epdm folie is een populaire keuze geworden voor zowel platte als hellende daken. Het materiaal is duurzaam, milieuvriendelijk en heeft een lange levensduur. Maar wat maakt Epdm folie nu echt zo speciaal en waarom zou je het op je dak moeten plaatsen?

De voordelen van Epdm folie

Er zijn verschillende voordelen te noemen voor het gebruik van Epdm folie op je dak. Allereerst is het materiaal zeer duurzaam en gaat het lang mee. Epdm folie heeft een levensduur van wel 40 tot 50 jaar, wat betekent dat je er lang van kunt genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over snelle slijtage. Bovendien is het materiaal onderhoudsarm en hoef je er dus weinig tijd en energie in te steken om het in goede conditie te houden.

Daarnaast is Epdm folie erg flexibel, waardoor het zich gemakkelijk aanpast aan de vorm van je dak. Dit zorgt ervoor dat het materiaal een goede afdichting biedt en je dak goed beschermd is tegen lekkages. Ook is Epdm folie bestand tegen UV-straling en ozon, wat betekent dat het niet snel zal verouderen of verweren. Tot slot is het materiaal ook nog eens milieuvriendelijk, omdat het volledig recyclebaar is.

Handige tips voor het plaatsen van Epdm folie

Als je overtuigd bent van de voordelen van Epdm folie en besluit om het op je dak te plaatsen, zijn er enkele handige tips die je kunt volgen om het proces soepel te laten verlopen. Ten eerste is het belangrijk om het dak goed voor te bereiden voordat je de folie aanbrengt. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vrij van scherpe voorwerpen is. Zo voorkom je dat de folie beschadigd raakt tijdens de installatie.

Verder is het aan te raden om de Epdm folie op maat te laten snijden door een professional. Dit zorgt ervoor dat de folie perfect op je dak past en je minder kans hebt op lekkages. Ook is het belangrijk om de juiste lijm en bevestigingsmaterialen te gebruiken voor een optimale hechting van de folie op het dak.

Wat kost Epdm folie? Prijzen en budgettips

De kosten voor Epdm folie kunnen variëren, afhankelijk van de kwaliteit en het type folie dat je kiest. Gemiddeld gezien ligt de epdm dakbedekking prijs tussen de €50 en €80 per vierkante meter, inclusief plaatsing. Wanneer je van plan bent om epdm folie kopen, is het altijd verstandig om verschillende offertes op te vragen bij meerdere leveranciers. Zo krijg je een goed beeld van de prijzen en kun je de beste deal vinden.

Budgettips voor het plaatsen van Epdm folie zijn onder andere het zelf plaatsen van de folie, als je handig bent en ervaring hebt met dakwerkzaamheden. Dit kan je flink besparen op de arbeidskosten. Een andere tip is om samen met je buren te investeren in Epdm folie als jullie beide een dakrenovatie nodig hebben. Zo kunnen jullie samen profiteren van eventuele kortingen op materialen en arbeidskosten.