Reizen naar Cuba en Nepal

Posted on

Middenin de zomermaanden worden de meeste vakantieplannen uitgevoerd en kunnen de bucket lists weer worden aangevuld met talloze nieuwe ideeën. Zon, zee strand en een cocktail in je hand of juist alle hotspots van een gave stad ontdekken. Wat je plannen ook zijn, er even tussenuit zijn, niet hoeven werken en je met je lichaam en geest even helemaal in een andere omgeving wanen is hoe dan ook een goed idee. Wil je jouw vakantie graag groots aanpakken en een mooie reis maken naar een verre bestemming, dan mogen Cuba en Nepal zeker niet op je lijstje ontbreken. Verschillende landen, verschillende continenten en verschillende reizen, maar één ding hebben ze gemeen: hier ga je een absolute droomreis maken.

 

Unieke cultuur in Cuba

Denk je aan Cuba, dan denk je aan sigaren, salsa en oldtimers. Een reis naar Cuba brengt je in een andere wereld, terug in de tijd en een onderdompeling in unieke cultuur. Staat deze bestemming op je planning, dan wil je hier zeker twee tot vier weken voor uittrekken in de periode van november tot april. Het is er dan warm en zonnig en er is geen risico op tropische stormen. De reis begin je in Havana, de hoofdstad en ook zeker de moeite waard om je tijd voor te nemen. Hier vind je koloniale panden, oldtimers, bijzondere street art en veel gezellige barretjes. In het westen vind je vervolgens de tabaksvelden van Viñales waar rode aarde, groene tabaksvelden en grijze karstrotsen de toon zetten. Paardenkarren hobbelen hier over de weg, fruit wordt om gammele houten karretjes langs de weg verkocht en het land wordt bewerkt door boeren met verweerde gezichten. Terug de stad in kun je je reis vervolgen naar het aandoenlijke Trinidad, maar ook de bananenjungle in Baracoa is een bezoek waard. Met een visum voor Cuba kun je het hele land door en maak je de meest bijzondere avonturen mee.

 

Waanzinnige natuur in Nepal

Niet voor niets is Azië misschien wel het meest bezochte continent voor een verre reis onder Nederlanders. Verschillende landen in Azië voelen als een warm welkom en hebben alle ingrediënten voor een mooie reis. Op veel lijstjes staat een bezoek aan Thailand en Vietnam, maar ook Nepal zou je eigenlijk echt niet over moeten slaan. Dit land is van alle markten thuis, van spectaculaire natuur tot unieke cultuur en hartelijke inwoners. Nepal kun je ontdekken in een reis van zo’n twee tot vier weken, waarbij je begint in hoofdstad Kathmandu of Bhaktapur. Bhaktapur is rustiger en overzichtelijker dan Kathmandu en daarmee de ideale plek om je reis te beginnen. Vanaf hier kun je je reis vervolgen naar het Chitwan National Park, Lumbini, Pokhara, Lake Begnas en Bandipur. het aanvragen van een visum voor nepal doe je eenvoudig online voordat je vertrekt. Eenmaal voorzien van een visum, de juiste vaccinaties en een backpack met je favoriete items kun je beginnen aan deze droomreis.