Waarom je tegenwoordig niet meer zonder bakfiets kunt 

Posted on

Tegenwoordig kun je er niet meer onderuit, de bakfiets is één van de populairste vervoersmiddelen aan het worden. En dat is niet zonder reden, want je kunt er niet alleen veel in kwijt, tegenwoordig zijn er zelfs elektrische bakfietsen te koop! Waarom ook jij niet zonder een bakfiets kunt, lees je in dit artikel.  

Misschien denk je bij een bakfiets wel aan een erg lompe fiets op drie wielen met een mega houten bak ervoor. Maar, de bakfietsen van nu zijn een stuk lichter door het gebruik van bijvoorbeeld aluminium en hebben dubbele stuurstangen zodat je makkelijk en stabiel kunt sturen. Ook kun je kiezen voor een bakfiets met twee wielen in plaats van drie. Het voordeel van een tweewieler is dat hij over het algemeen smaller en lichter is dan een bakfiets met drie wielen. 

Een elektrische bakfiets aanschaffen 

Met een elektrische bakfiets geniet je van alle voordelen van een gewone bakfiets, en ben je ook nog eens sneller op je plek dankzij de oplaadbare accu. Zo heb je altijd de wind in je rug. Maar, voor je besluit om een elektrisch model aan te schaffen, is het goed om te kijken wat je nodig hebt. Kijk daarbij naar de onderstaande checklist: 

  • Hoeveel plek voor kinderen moet er zijn? Heb je genoeg aan 1 zitplek of moeten er 4 kinderen in kunnen? 
  • Is er plek voor een autozitje in de bak? 
  • Kun je de hond ook meenemen en vastzetten in de bak van de fiets? En zit er dan een loopplank bij? 
  • Kies je voor een twee- of driewieler? Maak voor de zekerheid een proefrit op beide modellen, zo weet je hoe het voelt en kun je een betere keuze maken. 
  • Hoe hoog is de bak? En is hij goed afgewerkt?  
  • Zitten er (voldoende) versnellingen op de elektrische bakfiets? 
  • Welke accessoires zijn er inbegrepen? 

Tweedehands bakfiets kopen 

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een tweedehands (elektrische) bakfiets te kopen. Let daarbij wel op de volgende zaken. Zit er nog garantie op de fiets? Wat is de staat van de bak? Zitten er geen beschadigingen aan? Check of er sprake is van roestplekken en maak altijd een proefrit om de remmen en dergelijke te checken. Bekijk ook of de standaard goed werkt zodat je de fiets goed kunt neerzetten. 

Ben je ondanks alle voordelen in dit artikel niet overgehaald om een bakfiets aan te schaffen? Dan kun je natuurlijk nog wel kijken naar een trek elektrische fiets. Zo geniet je van een fijne elektrische fiets, zonder grote bak.