Waarom slim opbergen buiten een must is

Posted on

Als je een tuin hebt, weet je dat het naast een plek voor ontspanning ook snel een verzamelplek kan worden voor allerlei spullen. Van tuinkussens tot gereedschap, het kan al snel een rommeltje worden als je niet oppast. Maar geen zorgen, met slimme opbergoplossingen kun je je tuin zowel netjes als functioneel houden. Denk aan een multifunctionele opslag container die niet alleen veel ruimte bieden, maar er ook nog eens goed uitzien.

De sleutel tot een opgeruimde tuin is de juiste indeling en het gebruik van de juiste opbergmiddelen. Opslag containers bijvoorbeeld, zijn perfect om seizoensgebonden items zoals tuinmeubels en zwembadaccessoires in op te bergen. Door dingen netjes op te bergen, bescherm je ze niet alleen tegen weersinvloeden, maar zorg je ook voor een aangenamere uitstraling van je buitenruimte.

Daarnaast draagt een goed opgeruimde tuin bij aan de sfeer en is het prettiger voor jou en je gasten. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in goede opbergoplossingen voor buiten. Zo geniet je nog meer van je tuin!

Creatief met containers en kratten

Een van de leukste manieren om je tuin op te ruimen, is door creatief aan de slag te gaan met opslag containers en kratten. Deze kunnen namelijk veel meer zijn dan alleen praktische opbergplekken. Geef ze bijvoorbeeld een frisse kleur of bekleed ze met hout voor een natuurlijke look die perfect in je tuin past.

Niet alleen zijn containers en kratten ideaal om losse spulletjes in te bewaren, je kunt ze ook gebruiken als plantenbakken of zelfs als een mini-kruiden- of moestuintje. Stapel een paar kratten op elkaar voor een verticale tuin – superhandig als je niet zoveel ruimte hebt! En het mooiste is nog dat als je de indeling van je tuin zat bent, je deze containers eenvoudigweg kunt verplaatsen.

Onder de bank opslag

Een slimme manier om ruimte te besparen is door opslagruimte onder banken te creëren. Dit werkt vooral goed bij ingebouwde tuinbanken. De ruimte onder de zitting kan gebruikt worden voor het bewaren van klein gereedschap of zelfs buitenkussens. Zo heb je altijd alles bij de hand en blijft het toch uit het zicht.

Hangende tuinopbergers

Nog zo’n slim idee: hangende opbergers. Deze kun je aan de wand van je schuur of zelfs aan de schutting hangen. Ze nemen geen vloerruimte in beslag en zijn perfect voor het bewaren van tuingereedschap en kleinere spullen. Het is ook nog eens makkelijk te maken; met een paar stevige haken en wat creativiteit kom je al een heel eind.

Tuinhuisjes en bergingen slim inrichten

Een tuinhuisje of berging is ideaal voor het bewaren van grotere items zoals tuingereedschap en fietsen. Maar zonder goede inrichting kan ook deze ruimte al snel chaotisch worden. Een overzichtelijke fietsenstalling tuin bijvoorbeeld, kan helpen om alles netjes te houden.

Om optimaal gebruik te maken van de ruimte, zou je kunnen kiezen voor op maat gemaakte planken en rekken. Zo creëer je gemakkelijk extra opbergruimte zonder dat het rommelig oogt. En met duidelijke labels vind je altijd snel terug wat je zoekt.

Denk bij het inrichten van je tuinhuisje of berging ook aan de seizoenen. In de winter hebben sommige spullen misschien meer bescherming nodig dan in de zomer. Een goede indeling helpt hierbij.

Verborgen schatten voor je fiets en gereedschap

Fietsen kunnen veel ruimte innemen in de tuin en zijn vaak een doorn in het oog als ze gewoon tegen een muur of schutting staan. Een op maat gemaakte fietsenstalling tuin is dan ideaal. Niet alleen ziet het er netter uit, maar het beschermt je fietsen ook nog eens tegen weer en wind.

Voor gereedschap geldt eigenlijk hetzelfde; niemand wil over rondslingerend gereedschap struikelen of lang zoeken naar die ene schroevendraaier die ergens moet liggen. Een speciale gereedschapscontainer kan uitkomst bieden door alles overzichtelijk bij elkaar te houden.

Een goede fietsenstalling of gereedschapscontainer hoeft ook niet duur te zijn; met wat creativiteit kun je zelf iets bouwen of tweedehands materialen hergebruiken. Het gaat erom dat alles een eigen plek heeft, waardoor het makkelijker wordt om je tuin netjes te houden.

Diy opbergoplossingen die je zelf kunt maken

Ben je handig en houd je ervan om dingen zelf te maken? Dan is DIY (Do It Yourself) echt iets voor jou! Met materialen zoals pallets, oude meubels of restjes hout kun je de mooiste opbergoplossingen zelf in elkaar zetten.

Zo kun je met oude pallets een prachtige verticale tuin maken waarbij elke plank dient als plantenbak of plank voor kleine potjes met kruiden. Of maak er een mooie bank van met ingebouwde opslagruimte onder de zitting.

Het mooie aan DIY-projecten is dat ze volledig aanpasbaar zijn aan jouw wensen en behoeften. Bovendien geeft het veel voldoening om iets te gebruiken dat je zelf gemaakt hebt. Dus pak die hamer en zaag en ga aan de slag!