Weg van de zaak? Geen zorgen

Posted on

Als ondernemer is het begrijpelijk dat je af en toe wat welverdiende tijd wilt nemen om te ontspannen en op vakantie te gaan. Maar zelfs wanneer je bedrijf gesloten is en je geniet van je vakantie, is het essentieel om de nodige stappen te nemen om de veiligheid en integriteit van je bedrijf te waarborgen. In deze blog geef ik hier tips voor. Lees je mee?

Beveiligingssysteem en Camera's

Installeer een beveiligingssysteem en camerabewaking op je bedrijfsterrein. Dit helpt niet alleen bij het voorkomen van inbraak, maar het biedt ook gemoedsrust, omdat je op afstand kunt controleren wat er gebeurt. Zorg dat je zowel binnen als buiten beveiliging hebt, bijvoorbeeld met een eufy camera buiten.

Alarmsysteem en Meldingen

Zorg ervoor dat je alarmsysteem correct is geconfigureerd en dat het aangesloten is op een meldingssysteem dat je op de hoogte stelt van eventuele noodgevallen. Dit zorgt ervoor dat je snel kunt reageren, zelfs als je niet ter plaatse bent. Check dit daarom voor vertrek, heb je een hikvision camera set? Loop dan de hele set na, dan ben je zeker van je zaak.

Toegangscontrole

Als je bedrijf meerdere toegangspunten heeft, overweeg dan om een toegangscontrolesysteem te implementeren. Hierdoor kun je bepalen wie toegang heeft tot je bedrijfsruimte en kun je ongeautoriseerde toegang voorkomen.

Vertrouwelijke Documenten

Zorg ervoor dat belangrijke documenten en gegevens veilig zijn opgeborgen. Dit kan onder meer met het vergrendelen van kantoorruimtes, het opslaan van digitale gegevens op beveiligde servers en het beperken van toegang tot vertrouwelijke informatie omvatten. Uiteraard geldt dit advies ook als je niet op vakantie bent maar als je niet ter plaatse bent, geldt het des te meer. Je kan immers minder makkelijk controleren wat er gebeurt in jouw zaak.

Verlichting en Timers

Laat voldoende verlichting aan op je bedrijfsterrein, zelfs als je gesloten bent. Gebruik timers om de verlichting op verschillende tijdstippen in en uit te schakelen om de indruk te wekken dat er activiteit binnen is.

Noodplannen en Contactlijsten

Zorg ervoor dat alle medewerkers op de hoogte zijn van de noodplannen en procedures. Maak een lijst met contactgegevens van belangrijke personen die je kunt bereiken in geval van een noodgeval en stel deze contacten vooraf ook op de hoogte.

Social Media Beheer

Als je gebruikmaakt van sociale media voor je bedrijf, zorg er dan voor dat er regelmatig updates worden geplaatst, zelfs tijdens je vakantie. Dit voorkomt dat het lijkt alsof je bedrijf inactief is en houdt klanten betrokken.