Zo bestrijd je bladluis van je planten!

Posted on

Veel mensen die planten bezitten, weten wel van het bestaan van deze irritante beestjes; de bladluis. Bladluizen vormen een veel voorkomend probleem omdat ze diverse planten en struiken aantasten. Hierdoor veranderen je voorheen groene planten, in een kale, bruine bedoeling. Heb jij ook te maken met deze kleine beestjes en wil je er graag vanaf, maar je weet niet goed hoe? Lees hoe je effectief van bladluizen afkomt. Zo geniet je weer van je planten als voorheen!

Bladluizen of takluizen

Allereerst is het goed om te weten dat er verschillende soorten luizen op planten voorkomen. Zo heb je de kleine bladluizen, waar het nu over gaat, en de grotere takluizen. Takluizen zijn grote luizen met lange poten die zich voornamelijk op de stam en takken van de plant bevinden. Zij zuigen allerlei sappen uit de stam. De manier van bestrijden waar het zo over gaat, is alleen effectief voor de kleinere soort luis.

Het effectief bestrijden van bladluis

Heb jij zelf al eens geprobeerd om van je bladluis af te komen door bijvoorbeeld te spuiten met een spray, of wil jij misschien liever niet aan deze chemicaliën beginnen? Gelukkig is er een andere oplossing die daarnaast ook nog eens zeer effectief werkt! We hebben het over het uitzetten van lieveheersbeestlarven op je aangetaste planten. Deze lieveheersbeestlarven hebben als voedselbron de bladluis en eten er dan ook zeer veel per dag. Daarnaast help je ook nog eens de natuur, want de larven die je koopt zijn van een lieveheersbeestjes soort die ook nog eens bedreigd wordt met uitsterven. Hierdoor zie je de tweestippige lieveheersbeestje weer meer terug in de natuur.

Ik ga bestellen, en dan?

De larven lieveheersbeestjes kopen, doe je gemakkelijk online. Je krijgt de zeer jonge larven thuis geleverd in een doosje vol met papiersnippers. Hoe zet je de larven vervolgens uit in je tuin of op je kamerplanten? Je kunt het beste de papiersnippers met de daarop zittende larven direct uitzetten door de snippers tussen de planten te steken waar de meeste bladluizen zitten. Plaats de snippers zo dicht mogelijk bij de bron, dus waar zich de meeste bladluis bevindt. Wanneer er veel wind staat, dien je gebruik te maken van de bijgeleverde papieren zakjes. Deze zakjes bevestig je met bijvoorbeeld een paperclip in de buurt van de bladluishaarden. De larven zullen vrijwel direct beginnen met het eten van bladluizen. Zo kom je snel én effectief van je probleem af. Reken ook af met die vervelende bladluizen!