Zo maak je van je tuin weer een fijne, knusse plek!

Posted on

Veel mensen vinden het heerlijk om met mooi weer tijd te spenderen in hun tuintje. Dit is dé plek om je even tussen de natuur te bevinden. Luister naar de wind die zachtjes door de bladeren waait of de vogels met hun blije klanken. Geniet jij ook graag in je tuin, maar lukt dat niet echt omdat je te weinig privacy hebt? Breng daar dan verandering in met de tips uit deze blogpost!

Hoe zorg je voor privacy in je tuin?

Een bepaalde mate van privacy in je tuin hebben is belangrijk. Hier zal iedereen het mee eens zijn. Of je nu lekker op een ligbedje wilt zonnen zonder dat de buren meekijken, of spelende kinderen wilt weerhouden uit je tuin; het kan allemaal met de juiste maatregelen! Allereerst is het een goed om voor genoeg groen in je tuin te zorgen. Kies voor vegetatie die niet alleen zal groeien in de hoogte, maar ook in de breedte. Zo zorg je ervoor dat mensen op straat niet gelijk in je tuin kunnen kijken. En, door vegetatie in verschillende hoogtes neer de zetten in je tuin, trek je tevens veel dieren aan. Denk aan vogels, vlinders en misschien zelfs wel eekhoorntjes. Deze houden van een dichte tuin vol met groen!

Kies voor een (aanvullende) schutting

Is jouw begroeiing op sommige momenten in het jaar kaal en biedt deze dus niet genoeg privacy? Of heb je niet veel vegetatie in je tuin vanwege het onderhoud dat deze vegetatie vereist? Dan kun je voor een (aanvullende) schutting gaan. Met de juiste schutting geniet je het hele jaar door van de privacy die je wenst. Ideaal voor mensen die heel het jaar door tijd in hun tuin willen doorbrengen. Ook houd je ongewenste bezoekers, zoals kinderen en loslopende huisdieren gemakkelijker uit je tuin weg. Wanneer je gaat kijken naar een schutting, zul je erachter komen dat er zeer veel varianten verkrijgbaar zijn. Je hebt de strakke schuttingen bestaande uit gelijke planken, maar ook kun je voor een natuurlijke schutting gaan.

Wat is een natuurlijke schutting?

Een natuurlijke schutting geeft een extra natuurlijke uitstraling aan je tuin. Deze schuttingen heb je weer in allerlei soorten en maten. De meeste schuttingen zijn gemaakt van hout en bestaan uit oneffen “planken”. Zo krijgt je tuin een speels effect en voelt het alsof je je midden in de natuur bevindt. Ben jij nog op zoek naar een bedrijf waar je mooie natuurlijke schuttingen kunt vinden? Kijk dan eens op de website van Hillhout. Hier hebben ze een ruim assortiment!