Kies de juiste dekking voor jouw Harley-Davidson

Posted on

Het kiezen van de juiste harley davidson verzekering voor jouw Harley-Davidson is essentieel om ervoor te zorgen dat je volledig beschermd bent op de weg. Harley-Davidson Insurance biedt officiële Harley-Davidson Motorcycle verzekeringen die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van Harley-rijders. Het begint allemaal met de verplichte aansprakelijkheidsverzekering, ook wel bekend als WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid). Deze verzekering dekt schade die jij aan anderen toebrengt bij een ongeluk. In Nederland is deze verzekering verplicht voor alle motorvoertuigen, inclusief motorfietsen.

WA-verzekering biedt dekking tot €2,5 miljoen voor materiële schade en tot €6,1 miljoen voor letselschade. Dit betekent dat als je betrokken bent bij een ongeluk waarbij je verantwoordelijk bent voor schade aan eigendommen of letsel aan personen, jouw verzekering deze kosten dekt. Dit is een minimale vereiste en zorgt ervoor dat slachtoffers van een ongeluk altijd worden gecompenseerd. Het is belangrijk om te begrijpen dat WA-verzekering geen schade aan jouw eigen motorfiets dekt, alleen aan derden.

Hoewel een WA-verzekering wettelijk verplicht is, kan het zinvol zijn om extra dekking te overwegen. Dit brengt ons bij de aanvullende dekkingen die beschikbaar zijn voor jouw Harley-Davidson. Deze aanvullende verzekeringen kunnen meer gemoedsrust bieden en jouw investering in je geliefde motorfiets beter beschermen.

Controleren op aanvullende dekking

Naast de verplichte WA-verzekering, bieden veel verzekeraars aanvullende dekkingen die je kunt overwegen. Een populaire optie is de all risk verzekering harley davidson, die je volledige dekking biedt bij vrijwel alle mogelijke soorten schade. Dit omvat schade door eigen schuld, vandalisme, diefstal, brand en natuurrampen. Met een All Risk verzekering ben je verzekerd van maximale bescherming, wat erg geruststellend kan zijn voor Harley-eigenaren die hun motorfiets vaak gebruiken of duur hebben aangepast.

Bij Harley-Davidson Insurance kun je ook kiezen voor een Plus-dekking, die nog een stap verder gaat door geen afschrijving toe te passen gedurende de eerste drie jaar na aankoop of taxatie van jouw motorfiets. Dit betekent dat als je motor total loss raakt binnen deze periode, je de volledige nieuwwaarde vergoed krijgt. Daarnaast biedt deze dekking ook pechhulp door heel Europa en een vervangende motorfiets tijdens reparaties.

Een andere waardevolle aanvulling is de Schadeverzekering voor Opzittenden. Deze verzekering biedt dekking voor medische kosten, invaliditeit of overlijden van jou of jouw passagier na een ongeval. Dit kan een belangrijke overweging zijn als je vaak met een passagier rijdt en zeker wilt zijn dat jullie beiden goed beschermd zijn.

Bespaar geld met kortingen en bundels

Een van de voordelen van het kiezen voor Harley-Davidson Insurance is dat ze aantrekkelijke kortingen en bundels aanbieden om geld te besparen op jouw verzekering. Als je bijvoorbeeld meerdere jaren schadevrij hebt gereden, kom je in aanmerking voor een no-claim korting die kan oplopen tot 75%. Dit betekent dat hoe langer je zonder schade rijdt, hoe minder premie je betaalt.

Bovendien kun je bij Harley-Davidson Insurance vaak profiteren van overstapservice kortingen wanneer je besluit over te stappen van een andere verzekeraar. Dit maakt het niet alleen eenvoudiger om van verzekeraar te wisselen, maar het kan ook financieel voordelig zijn. Ook als je meerdere voertuigen bezit, zoals een auto naast jouw motorfiets, kun je gebruik maken van het AutoMotorBonus Plan voor gecombineerde verzekeringen en extra kortingen.

Een andere manier om te besparen is door te kiezen voor de Winterstopkorting. Deze korting geldt als je ervoor kiest om gedurende een bepaalde periode in de winter alleen een beperkte dekking te hebben, omdat je dan minder vaak of helemaal niet rijdt. Dit kan vooral handig zijn in Nederland, waar de wintermaanden vaak minder gunstig zijn voor motorrijden.

Waarom kiezen voor harley-davidson insurance?

Harley-Davidson Insurance biedt officiële verzekeringen die specifiek zijn ontworpen voor Harley-Davidson motorfietsen, wat betekent dat ze precies begrijpen wat jouw behoeften zijn als Harley-rijder. Met meer dan 30 jaar ervaring in de verzekeringsbranche en duizenden tevreden klanten, kun je vertrouwen op hun expertise en service.

Een uniek aspect van hun verzekeringen is dat er geen alarmvereiste is, wat betekent dat je niet verplicht bent om een alarmsysteem op jouw motorfiets te installeren om verzekerd te kunnen worden. Dit kan veel gedoe en extra kosten besparen. Bovendien kun je direct online een premie berekenen zonder dat je eerst een kenteken nodig hebt, wat het proces eenvoudig en snel maakt.

Harley-Davidson Insurance biedt ook uitstekende klantenservice. Ze zijn bereikbaar via telefoon en e-mail en hebben ruime openingstijden om al jouw vragen te beantwoorden. Bovendien houden ze hun klanten op de hoogte met een kwartaal nieuwsbrief vol nuttige informatie over motorverzekeringen en gerelateerde onderwerpen.

Al met al biedt Harley-Davidson Insurance niet alleen uitgebreide dekking en aantrekkelijke kortingen maar ook gemak en gemoedsrust voor elke Harley-liefhebber. Of je nu kiest voor een basis WA-verzekering of gaat voor maximale bescherming met een All Risk verzekering Harley Davidson, bij Harley-Davidson Insurance ben je in goede handen.