Wees de hitte voor

Posted on

De zomerse hittegolven in Nederland kunnen behoorlijk intens zijn en het kan een uitdaging zijn om koel te blijven tijdens deze periode. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om jezelf comfortabel te houden en te genieten van de zomerse dagen. In deze blog geef ik je tips die je kunnen helpen om het hoofd koel te houden. Lees je mee?

Blijf binnen

Probeer activiteiten buiten te vermijden tijdens de warmste uren van de dag, meestal tussen 12.00 en 16.00 uur. Blijf binnen en zoek verkoeling in goed geventileerde ruimtes. Het is vaak binnen koeler dan buiten in deze tijd van het jaar en gedurende deze uren van de dag. Een simpele oplossing voor een koeler gevoel.

Alles gesloten

Houd overdag de ramen en gordijnen gesloten om de warme lucht buiten te houden. Open ze 's avonds en 's nachts om koele lucht binnen te laten. Je kan ook licht werende gordijnen laten plaatsen. Denk aan een duo rolgordijn verduisterend op maat. Deze gordijnen houden het licht buiten en daarmee ook wat van de warmte. Een duo rolgordijn is altijd een goede toevoeging aan je huis, ook in alle andere seizoenen.

De beste apparaten in de zomer

Gebruik ventilatoren om de luchtstroom in je huis te vergroten. Als je een airconditioningsysteem hebt, zorg er dan voor dat het goed werkt en de filters schoon zijn.

Drink voldoende water

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens een hittegolf. Drink regelmatig water, ook als je geen dorst hebt. Je verbruikt veel meer hydratatie als het warm is dus moet je ook meer drinken om gehydrateerd te blijven.

Een optimale tuin

Plant bomen of installeer een zonnescherm of parasol in je tuin om schaduwrijke plekken te creëren waar je kunt ontspannen. Wanneer het wel lekker is om buiten te zijn, wil je daar ook van te genieten. Als je jouw tuin nog niet voorbereid hebt hierop, moet je dat vandaag nog doen! Zo heb je er deze zomer nog plezier van.

Weg met de warmte

Beperk het gebruik van apparaten die warmte genereren, zoals ovens, wasmachines en drogers, tijdens de warmste uren van de dag. Dit zal helpen voorkomen dat de temperatuur in huis stijgt.

Maak gebruik van koelelementen

Gebruik koelelementen of ijszakken om jezelf te verkoelen. Leg ze in een handdoek en plaats ze op je polsen, nek of voorhoofd.

Neem verfrissende douches

Neem regelmatig koele douches om je lichaamstemperatuur te verlagen en verfrissing te vinden.